Magyar Falu Program - MFP-AEE/2020-Orvosi eszköz-2020


Magyar Falu Program
Orvosi eszköz - 2020Támogató hatóság: Miniszterelnökség és Magyar Államkincstár
Pályázat kódszáma: MFP-AEE /2020
Pályázat címe: Magyar Falu Program Orvosi eszközök fejlesztése 2020
Támogatott: Klárafalva Községi Önkormányzat
(6773 Klárafalva, Kossuth u. 171.)
Támogatási összeg: 2.990.484 Ft

 

 

Projekt bemutatása:
Klárafalva Község Önkormányzata a Magyar Falu Program MFP-AEE/2020 kódszámú pályázat „Orvosi eszköz-2020” alprogramjának keretében orvosi eszközök, műszerek, berendezések vásárlására nyert pályázatot 2.990.484, - Ft összegben. Az egészségügyi alapellátáshoz nélkülözhetetlen az eddig hiányzó, vagy elavult eszközök beszerzése, pótlása, cseréje a nyertes pályázatból megvalósulhatott. A betegellátás színvonala ezáltal jelentősen javul, és nem utolsó sorban érinti a település valamennyi lakóját.
Az új eszközök segítséget nyújtanak a betegség időben történő felismerésében, és kiemelt figyelmet fordítanak a megelőzésre, ebben komoly szerepük van a beszerezett eszközöknek. A pályázat keretében 30 db eszköz (orvosi műszer, bútor, berendezés) került beszerzésre. Az egészségügyi alapellátásban a szakmai minimumfeltételek ilyen mértékű fejlesztése a községben élők esélyegyenlőségét javítja.
Az önkormányzat saját erőből ezt a beruházást nem tudta volna megvalósítani. Nagy segítséget jelentett a pályázatban megigényelt összeg jóváhagyása.
Főoldal

Főoldal